Warsztaty w ramach POPŻ, Podprogram 2017
8 listopada 2017
Dnia 07.11.2017r. odbyły się warsztaty kulinarne, ekonomiczne i na temat niemarnowania żywności dla osób objętych Programem Operacyjnym Pomoc Żywnościowa, Podprogram 2017.
Osoby uczestniczące mogły dowiedzieć się ciekawych informacji jak nie marnować żywności, oraz jak przygotować różnego rodzaju sałatki i pasty z produktów „dostępnych pod ręką”. Uczestnicy mieli również okazję zasmakować przysmaków ekonomicznie przyrządzonych.
Zainteresowanie ze strony uczestników było duże, padały pytania na temat zdrowej żywności, wykorzystania resztek oraz szybkich i tanich przepisów na różnego rodzaju przekąski.
Uczestnicy po przeprowadzonych warsztatach byli zadowoleni i uśmiechnięci.
Ośrodek Pomocy Społecznej bardzo dziękuje uczestnikom za przybycie i zaprasza na kolejne warsztaty, wszystkie osoby które korzystają z pomocy w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa, Podprogram 2017.